Lingonbröd
Ingredienser:
4 dl naturell yoghurt
0,5 dl ligonsylt lågkalori
0,5 dl honung
(hoppade över och ersatte med mer lingonsylt)
...
0,5 dl ligonsylt lågkalori
0,5 dl honung
(hoppade över och ersatte med mer lingonsylt)
...
1 dl havregryn
1 dl rågflingor
0.75 dl linfrön
1 tsk flingsalt
2 tsk bikarbonat
1.5 dl krossade nötter (valnötter, solroskärnor)
5dl mjöl (ex. 3 dl vetemjöl och 2 dl dinkelmjöl fullkorn)
Gör så här:
1 dl rågflingor
0.75 dl linfrön
1 tsk flingsalt
2 tsk bikarbonat
1.5 dl krossade nötter (valnötter, solroskärnor)
5dl mjöl (ex. 3 dl vetemjöl och 2 dl dinkelmjöl fullkorn)
Gör så här:
Blanda allt i en bunke.
Smörj en brödform.
Grädda i ca. 40 min i 200 grader.
Låt brödet svalna lite innan du skär upp det i bitar.
Smörj en brödform.
Grädda i ca. 40 min i 200 grader.
Låt brödet svalna lite innan du skär upp det i bitar.
Receptet från Erik Frid:
http://erik.teambodyscience.se/blogg/
http://erik.teambodyscience.se/blogg/
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar