torsdag 16 maj 2013

Brödtipset

Fick precis ett tips av min klient på ett supergott bröd som hon har bakat :-)


GI-bröd utan jäst

Ingredienser:
½ kg morötter
2 dl mandel
2 dl solrosfrön
1 dl linfrön
2 dl pumpafrön
4 ägg
..
Gör så här

Riv ner morötter i en skål. Blanda skalade mandlar, linfrön och solroskärnor i en mixer med lite av de rivna morötterna (ca 3 dl).
Vispa äggen och häll ner i bland de mixade nötterna. (ska bli som en grynig deg)

Häll i de mixen av nötterna och äggen i en skål med resten av morötterna. Rör om så att det blir en "deg".
Gör degen till bollar eller den plattare varianten som jag gjort här och strö över solrosfrön. (8-10st)
In med dem i ugnen på 175 grader i en timme. Klart!

Inga kommentarer: