Kålpuddingen "en svensk klassiker"
Ingredienser
500g nötfärs 5%ig
800g vitkål
1 gul lök
1 ägg
1dl minimjölk
2 msk soya
Tillbehör:
Kokt potatis & morot
Färska lingon
Kokt potatis & morot
Färska lingon
Avocado
Minikeso
- Strimla kålhuvudet, skär bort den hårda stocken. Finhacka löken och häll i olja i stekpannan. Lägg i kålen samt löken+ soya och bryn dem lätt. Rör om så att kålen inte bränns, salta och peppra lätt. Ställ åt sidan medan du blandar färsen.
- Blanda nötfärs med mjölk, ägg, salt och peppar. Lägg hälften av kålen i en ugnssäker form. Bred över färsen och täck med resten av kålen. Grädda i ca 30 minuter, 200°C.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar