tisdag 25 september 2012

Kålpudding

Kålpuddingen "en svensk klassiker"
 
Ingredienser
500g nötfärs 5%ig
800g vitkål
1 gul lök
1 ägg
1dl minimjölk
2 msk soya
 
Tillbehör:
Kokt potatis & morot
Färska lingon
Avocado
Minikeso
  1. Strimla kålhuvudet, skär bort den hårda stocken. Finhacka löken och häll i olja i stekpannan. Lägg i kålen samt löken+ soya och bryn dem lätt. Rör om så att kålen inte bränns, salta och peppra lätt. Ställ åt sidan medan du blandar färsen.
  2. Blanda nötfärs med mjölk, ägg, salt och peppar. Lägg hälften av kålen i en ugnssäker form. Bred över färsen och täck med resten av kålen. Grädda i ca 30 minuter, 200°C.

Inga kommentarer: