onsdag 23 januari 2013

Kikärtsbiffar

Va vaddå vegetariska biffar, ska du inte äta något kött?

Idag blev det faktiskt något så smarrigt som kikärtsbiffar till lunch :-). Har ni inte testat än, tycker jag absolut ni borde göra det så fort nästa tillfälle ges.


Hannas vegetariska biffar

Recept

240 g kikärtor i burk
1 dl rivna morötter
1 pressad vitlöksklyfta
2 st äggvitor
1 msk olivolja
1 nypa salt
1 nypa svartpeppar

Mixa samman alla ingredienser och stek på svag värme med olivolja.

Serverings tips: En god tomatsås, jasminris och en krispig grönsallad

2 kommentarer:

Anonym sa...

Har du nån koll på hur myche protein man får i sig av dessa :)? Känns som att man inte vågar utesluta just kött/kyckling/fisk pga proteinet..

Pentmark sa...

Hej Anonym
För att öka proteininnehållet i just denna maträtt kan man lätt kompletera biffarna med tex keso, böner eller en sås baserad på kvarg.
Tanken med kikärtsbiffarna var inte att man skulle utesluta de animaliska produkterna, utan mer få upp ögonen för att de även finns fler proteinkällor :)

Biffarna innehåller totalt ca 23g protein.