måndag 8 april 2013

Nystart

Har ni någonsin tänkt på hur viktigt det är att ha bra råvaror hemma i kyl och frys? Det som finns hemma brukar vi oftast äta upp, eller hur? Och när hungern kommer krypandes har alla de där energirika och vitaminfattiga livsmedel en tendens att se sådär ruskigt goda ut..
Men om vi istället långsamt fasar ut de sämre altenativen och ersätter de med bättre och hälsosammare kommer vår kropp i gengäld att tacka oss.

Idag fick jag ett plötsligt "måste-städa-nu-ryck" och gav mig på husets hjärta, köket! Här inne finns det alltid mycket spännande saker och jag insåg direkt att kylskåpet och jag behövde ta ett allvarligt snack.. Efter en lång dust och var alla ytor glänsande rena och grönsakerna fint placerade i lådor.

Dagens tips:
Starta upp den nya veckan med att städa ur kökets alla skåp och ta dig samtidigt en funderare över vad som egentligen finns där inne, sånt där kan vara mer nervkittlande än du anar ;-).
Fundera över ifall det finns något som passerat bäst före datum och om någonting kanske saknas? Fyll sedan på med nya fräscha råvaror och kanske kan du till och med välja ett lite sundare alternativ?

Ha en fortsatt bra dag :-)

Inga kommentarer: