onsdag 4 april 2012

Hanna tipsar

Många jag känner vill ändra sin livsstil och försöker att uppnå en drastisk förändring på väldigt kort tid. De vill ha drömkroppen nu, ja helst redan igår!
Dessa personer har ofta ganska svårt att förstå varför det tar så lång tid att forma kroppen. Varför blir man inte fit på en gång och måste det verkligen vara så jobbigt att träna?

Att få en slimmad, vältränad eller smal kropp, är ingenting som sker över en natt, även om man ibland kunde önska det. Det krävs både en bra kost, sömn och även en träningsform som du tycker är kul, för att lyckas.
Du behöver inte pina dig själv till att lyfta skrot på gymmet, om Zumba är mer din grej. Det viktigaste är ju trots allt att du trivs med det du gör och rör på din kropp.

Om vi går över till kosten och dess påverkan på vikten, så har jag hittade ett stycke som bra beskriver vad som styr din viktkurva, egentligen...
"Äter du mer än du gör av med så går du upp i vikt. Äter du mindre än du gör av med – eller ökar förbränningen samtidigt som du äter som vanligt – så går du ner i vikt."
Ja, varför krångla till det ;)..

Här kommer några snabba tips från mig angående just kost. Många av tipsen är kanske självklara för en del av er, men fortfarande ack så viktiga :).

- Försök att äta ofta och lite, var 3:e timma ungefär.
- Bara för att det står godis på bordet i lunchrummet, behöver man inte äta.
- Minska ner på potatis, pasta, ris och ta lite mer sallad istället.
- Åk aldrig till mataffären hungrig! På så vis sparar du både pengar och slipper köpa massa onödigt socker.

Inga kommentarer: