måndag 4 mars 2013

Dagens tips

God morgon alla fina läsare :).
Dagen har börjar i träningens tecken med ett axlar- och magpass. För att variera mig och utmana kroppen bytte jag plats på axelövningarna och startade med mitten av axeln (deltoideus pars acromialis) istället för den främre delen, vilket jag annars alltid gör. Alltid kul att göra något nytt :-D.

Dagens tips: Var inte rädda för att göra något oväntat under träningspasset. Det behöver inte vara en så stor förändring, bara det emellanåt händer någonting nytt. Du kan till exempel:
  • Öka - minska vilan
  • Fler - färre repetitioner
    eller varför inte...
  •  Testa på en helt ny övningarna
Kroppen är väldigt smart och anpassar sig hela tiden, så vill vi utvecklas och bli bättre, måste vi med jämna mellanrum förändra någonting :).
 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Att progressionen skulle öka bara för att man byter plats på övningarna låter verkligen inte rätt.
Tänk dig att du gör något som din kropp inte har gjort på säg ett halvår. Visst du får träningsvärk men det är absolut ingen garanti för muskeltillväxt, vilket jag antar du menar när du pratar om progression.
Är ett träningsprogram rätt uppbyggt så finns det syfte med att göra en viss övning först, tex bänkpress i ett bröstpass eftersom den övningen kräver mest av bröstmuskeln.

Pentmark sa...

Helt rätt Anonym, tack för din rättelse :).
Ska ändra överskriften så den passar bättre ihop med texten.
Mvh Hanna