Fick precis ett tips av min klient på ett supergott bröd som hon har bakat :-)
GI-bröd utan jäst
Ingredienser:
½  kg morötter
2  dl mandel
2  dl solrosfrön
1  dl linfrön
2  dl pumpafrön
4  ägg 
..
..
Gör  så här
Riv  ner morötter i en skål. Blanda skalade mandlar, linfrön och solroskärnor i en  mixer med lite av de rivna morötterna (ca 3 dl). 
Vispa äggen och häll ner i bland de mixade nötterna.  (ska bli som en grynig deg)
Häll i de mixen av nötterna och äggen i en skål med  resten av morötterna. Rör om så att det blir en "deg". 
Gör  degen till bollar eller den plattare varianten som jag gjort här och strö över  solrosfrön. (8-10st)
In  med dem i ugnen på 175 grader i en timme. Klart!

 
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar